Wanneer u opzoek bent naar een matras van hoge kwaliteit, staat u niet voor een gemakkelijke zoektocht. Vandaag de dag zijn er enorm veel aanbieders van matrassen op de markt. Velen claimen allemaal een matras van zeer hoge kwaliteit te hebben. Natuurlijk kunnen veel van deze claims niet onderbouwd worden. Het is daarom belangrijk om te weten waar matrassen van hoge kwaliteit aan moeten voldoen. In dit artikel las u daar al meer over. In dit artikel vertellen we welk kwaliteit matras het beste is.

Aanpassend vermogen, drukherverdeling, ondersteuning

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar de drie belangrijke eigenschappen van een matras. Een kwalitatief matras moet zich perfect aanpassen aan het lichaam van de persoon die erop ligt. Dit houdt in dat de schouders en de heupen net iets verder wegzakken in het matras. Zodoende wordt de dubbele S-vorm van de wervelkolom gerealiseerd door het matras. Dit is belangrijk, omdat de spieren in de rug zich dan niet in hoeven te spannen. Hierdoor komen deze spieren tot rust en kunnen ze herstellen. Ook een goede drukherverdeling is erg belangrijk. Bij een goede drukherverdeling wordt de druk op het lichaam gereduceerd. Zo ontstaan er geen piekdrukken op spieren en gewrichten. Dit is noodzakelijk, omdat deze piekdrukken de doorbloeding van de spieren belemmeren. Ook voelen deze piekdrukken onprettig aan, waardoor u gaat draaien. Door dat vele draaien houdt u uzelf onnodig uit uw diepe slaap, wat de kwaliteit van uw nachtrust belemmert.

Een derde, even belangrijke eigenschap van een kwalitatief hoogwaardig matras is een uitstekende ondersteuning. Bij een goede ondersteuning wordt uw lichaam als het ware gedragen door het matras. Het matras ondersteunt het lichaam dan extra op de plekken waar dit nodig is. Dit hoeft het lichaam zelf dus niet te doen. Op deze manier krijgt het lichaam de kans om te herstellen en uit te rusten

Hoge kwaliteit matras

Traag- koudschuim

Het enige matras dat zowel een perfecte ondersteuning, een zeer goed aanpassend vermogen én een uitstekende drukherverdeling biedt, is een matras gemaakt van traagschuim en koudschuim. Deze materialen zijn van nature erg geschikt voor in matrassen. Traagschuim biedt het lichaam een uitstekend aanpassend vermogen en een zeer goede drukherverdeling. Een kanttekening is dat het traagschuim een densiteit tussen de 50-60 moet hebben. Alleen dan is de drukhervedeling en het aanpassend vermogen goed genoeg om met kwalitatief te worden bestempeld. Ook moet het schuim een open celstructuur hebben. Door een open celstructuur is de vocht- en temperatuurregulatie namelijk erg goed, waardoor het matras hygiënisch blijft en niet warm aanvoelt

Drie aanbieders van een kwaliteit matras

Er zijn drie aanbieders van matrassen van zeer hoge kwaliteit. Deze drie aanbieders zijn M-line, Tempur en Decupré. Alle drie bieden zij matrassen aan die aan bovengenoemde eisen voldoen en dus kwalitatief hoogwaardig genoemd mogen worden. Toch verschillen deze bedrijven op een aantal punten. Zo krijgt u bij Tempur en M-Line een omruilgarantie wanneer u een matras koopt. Dit houdt in dat u het matras mag omwisselen voor een ander matras als het originele matras niet bevalt. Dit houdt dus wel in dat u uw geld niet terugkrijgt als u ook geen ander matras van de aanbieder wilt. Bij Decupré daarentegen kunt u het matras 30 dagen uitproberen. Mocht het matras dan niet bevallen, kunt u hem terugsturen en krijgt u gewoon uw geld terug. Ook verschilt de prijs van deze aanbieders. Dit komt omdat enkele gebruik maken van dure reclames en winkels op toplocaties. Dit wordt natuurlijk doorberekend in de prijs. U zult dus bij uzelf na moeten gaan wat u belangrijk vindt, maar over de kwaliteit van deze drie aanbieders hoeft u niet te twijfelen.

Ontvang vrijblijvend slaapadvies van Decupré

Naar adviespaneel